VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Pas op voor hoge zorgkosten buitenland

Geplaatst op: 21-07-2023, 09:11:53

Verzekeraars waarschuwen voor buitenlandse zorg: ‘Mensen verkopen huis om rekening te betalen’. Dat meldt het AD.

Wekelijks zien zorg- en reisverzekeraars meerdere dossiers van Nederlanders die in het buitenland medische hulp nodig hebben, maar niet goed verzekerd zijn. Ten onrechte gaan velen ervan uit dat ze via de basisverzekering voldoende verzekerd zijn.

Binnen Europa heb je recht op dezelfde publieke zorg als de inwoners van het land. Binnen Europa kunnen de kosten echter flink oplopen als je in een privékliniek terecht komt. De basisverzekering dekt zorgkosten buiten Europa tot het Nederlandse tarief.

Maar zorg is in het buitenland vaak veel duurder. Soms moeten er tienduizenden euro\'s of zelfs meer dan een ton worden bijbetaald. En dan zit er soms niet anders op dan het huis te verkopen.

Check dus goed je verzekering en de daarbij geldende voorwaarden voordat je op reis gaat.

■ wat dekt je zorgverzekering?
■ wat is er geregeld via je creditcard? 
■ wat is er geregeld via je pakketverzekering?
■ wat is er geregeld via je aparte reisverzekering?
■ is er sprake van Europadekking of werelddekking? 

Wie een aanvullende zorgverzekering of (doorlopende) reisverzekering heeft, kan in de regel goed verzekerd op reis. Wie nu onvoldoende verzekerd is via de zorgverzekering kan de zorgverzekering overigens niet aanpassen. Dat kan pas weer aan het einde van het jaar. En ga je een gevaarlijke sport doen, overweeg dan een aparte verzekering. Heb je medische hulp nodig in het buitenland? Neem dan altijd eerst contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. 

Zie voor meer informatie ook www.wijzeringeldzaken.nl en www.consumentenbond.nl en www.geld.nl > reisverzekering en zorgverzekering

Bron: www.fiscalert.nl van 12 juli 2023

Vorige pagina